Näin liesituuletin toimii

 

Saa kaikki irti Thermex liesituulettimesta

Sisäilma ja ilmanvaihto​

 

Nykyään asuntojen eristämiselle asetetaan erittäin korkeat vaatimukset. Se on tietysti hyvä asia sähkölaskun, ilmaston ja yhteisen planeettamme kannalta. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että talojemme on vaikea hengittää - sekä talojen että asukkaiden vahingoksi. Tämä on ongelma, jonka liesituulettimesi on ratkaistava keittiössä, joka ilman vertailua on kodin huone, jossa ilmanvaihdon tarve on yksi suurimmista.

Pelkkä ikkunan avaaminen ei riitä

 


Oikein asennettu liesituuletin luo alipaineen keittiössä, estäen höyryn, kosteuden ja hajun leviämisen muualle asuntoon. Tällä tavoin liesituuletin edistää ilmanlaatua koko asunnossa, tuoden hyötyä ja iloa sekä asukkaille että rakennukselle.

Liesituuletin imee rasvapitoisen ilman ulos suodattimen kautta. Kun ilma kulkee suodattimen läpi, se jäähtyy, jolloin rasvahiukkaset tarttuvat siihen.

Mitä suurempi liesituuletin on suhteessa liesiin, sitä parempi ilmanvaihto saavutetaan.

Reunaimu

 


Reunaimutekniikalla varustetuissa liesituulettimissa on ainutlaatuinen muotoilu ja suodattimet ovat hyvin piilossa tuulettimen sisällä. Reunaimu eristää höyryn ja käryt näkymättömillä ilmavirroilla.

Imu keskittyy liesituulettimen reunoilla oleviin aukkoihin, ilman nopeus kasvaa ja ilman epäpuhtaudet ohjautuvat liesituulettimeen.

Suodatin alaosassa

 

Liesituulettimen pohjassa olevilla suodattimilla on suurin imu- ja suodatinpinta, pienempi ilmannopeus ja niistä aiheutuu vähemmän ääntä. Pohjassa olevien suodattimien määrä (imupinta) ja ilman määrä asettavat tehokkuuden. Lisäksi suodattimet on helppo irrottaa puhdistusta varten.

Imupinnan koko ja ilmamäärä ovat tehokkuuden kannalta ratkaisevia. Höyrynkeräysastetta voidaan kasvattaa huomattavasti suurentamalla suodatinpinta-alaa, ja on tietysti etu, jos liesituuletin kattaa koko keittoalueen.

Vertikaalinen imu

Vertikaalisella imulla varustettu liesituuletin tarjoaa tilaa ja liikkumisvapautta keittotason ympärillä. Liesituulettimen muotoilu on ergonominen ja saat täyden näkyvyyden keittotasolle.

Vertikaalisella imulla varustettu liesituuletin on yhdistelmä pohjasuodatinta ja reunaimua ja  se antaa sinulle parhaat puolet molemmista imuperiaatteista.

Metallisuodatin kerää rasvan

Liesituuletin imee rasvapartikkeleita sisältävän ilman suodattimen läpi. Kun ilma osuu kylmään teräkseen, se jäähtyy ja rasvahiukkaset takertuvat suodattimeen.

Koska metalli jäähdyttää ilmaa tehokkaasti, tämä prosessi on tehokkain, jos suodatin on valmistettu metallista, kuten kaikissa THERMEX malleissa.

.​

 

Aktiivihiilisuodatin

Aktiivihiilisuodatinta käytetään liesituulettimessa silloin, kun sitä ei ole mahdollista liittää poistokanavaan.

Aktiivihiilisuodatin poistaa ilmasta hajut ja suodatettu ilma palautetaan takaisin huonetilaan.

Liesituuletin omalla moottorilla

 

Omalla moottorilla varustetut liesituulettimet liitetään ulos menevään poistokanavaan.

Jos kanavaa ei ole, voit ostaa aktiivihiilisuodattimen, ilma puhdistuu ja puhalletaan takaisin keittiöön.

Ulkoinen moottori​

 

Jos haluat ulkoisen moottorin, voit sijoittaa sen esimerkiksi katolle. Tällöin Thermex tarjoaa sinulle markkinoiden laajimman valikoiman liesikupuja ulkoisen moottorin ohjauksella. Kun äänilähde ei sijaitse keittiössä, voit nauttia ruoanlaitosta hiljaisemmassa työympäristössä.

Suurin osa THERMEX liesikuvuista on saatavana myös liitettäväksi kiinteistön keskusilmanvaihtojärjestelmään, ts. ilman omaa moottoria.