Historian siipien havinaa

THERMEX: LIESITUULETTIMIEN ÄITI

THERMEX (alun perin Thermor) perustettiin vuonna 1958. Ensimmäisinä vuosina ydintuotteet koostuivat yksinomaan pienemmistä puhaltimista käytettäväksi wc-tiloissa, toimistoissa, myymälöissä, ravintoloissa ja vastaavissa tiloissa, joissa ilmanvaihtoa tarvittiin.

 

 

HISTORIAN ENSIMMÄINEN LIESITUULETIN
Vuonna 1965 THERMEX esitteli ensimmäisen varsinaisen liesituulettimen nimeltään "turbinette", joka oli keittiötuuletin, ilman valoa ja suodatinta ja se sijoitettiin hellan yläpuolelle.

 

HISTORIAN ENSIMMÄINEN LIESIKUPU

 

1970-luvun puolivälissä THERMEX suunnitteli, tuotti ja lanseerasi ensimmäisenä markkinoille koristeellisen liesikuvun, jossa oli rasvasuodatin, valaistus ja ohjaus. Tuolloin se tunnettiin "sepänkuppina", nykyään sitä kutsutaan liesikuvuksi. Tämän innovaation ideana oli yhdistää muotoilu ja toimivuus samassa yksikössä. Ensimmäinen "oikea" liesikupu oli nimeltään FANØ, ja se lanseerattiin vuonna 1976. Liesikupu oli loistava menestys alusta alkaen ja se on edelleen vakiona monissa keittiöissä ympäri maailmaa.

Vuonna 1983 THERMEX alkoi laajentaa konseptia muihin maihin, ensin Ruotsiin ja Norjaan ja sitten edelleen muihin maihin. 90-luvun puolivälissä muotoilu muutti tyyliä mustaksi maalatuista "taotuista kuvuista" tyylikkäämpiin messinki yksityiskohtiin ja futuristisempiin ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin malleihin.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettua mallia Rondaa, jossa ol halogeenivalaistus ja elektroninen ohjauspaneeli, alettiin markkinoida vuonna 1994 muun muassa tv-mainonnan kautta Tanskassa. 90-luvun lopulla THERMEX aloitti ruostumattoman teräksen ja lasin yhdistelmämallien lanseerauksen.

MALLI ZIRKON

​Malli Zirkon vuodelta 2000 ruostumattomasta teräksestä ja lasista oli osa Crystalia-sarjaa, jossa oli ominaisuuksia, kuten valokuituvalaistus, kaukosäädin, nosto- ja laskutoiminto sekä koristevalaistus.

 

 

 

JACOB JENSEN DESIGNIN INN-LINE
2000-luvun alussa THERMEX aloitti yhteistyön maailmankuulun tanskalaisen suunnittelijan Jacob Jensenin kanssa. Tämä johti Inn-line sarjan luomiseen, joka muotokielellään rikkoi tyypillisen malliston suunnittelutavan.​

 

 

 

THERMEX KATTOON INTEGROITAVAT LIESITUULETTIMET
2000-luvun puolivälissä THERMEXin kehitystiimi työskenteli jälleen uusien innovatiivisten tuotteiden luomiseksi. Tämä johti pieneen yhteenottoon perinteisen ajattelutavan kanssa, jonka mukaan liesituulettimen tulisi roikkua saarekkeen päällä silmien korkeudella.​

 

 

 

THERMEX lanseerasi siksi vuonna 2002 ensimmäisenä konseptin "kattoon integroitava liesituuletin". Ratkaisu, jossa liesituuletin yksinkertaisesti asennetaan kattoon ja tarjoaa siten esteettömän näkymän keittiöön.

Kävi ilmi, että tämä ratkaisu menestyy markkinoilla, ja nykyään sitä käytetään monissa keittiöissä. Kuten historiasta näkyy, THERMEX ei ole vain "liesituulettimien äiti", vaan THERMEX on vuodesta 1958 lähtien jatkuvasti kehittänyt ja mukauttanut tuotteita ajan trendeihin ja kysyntään.

THERMEX on liesituulettimien ja liesikupujen markkinajohtaja. THERMEX työskentelee jatkuvasti tarjotakseen parhaat ja yksinkertaisimmat ratkaisut, ja tässä avainsanat ovat: DESIGN, TOIMINNALLISUS ja HILJAISUUS. Lisäksi THERMEX työskentelee jatkuvasti kohti entistä energia- ja ympäristöystävällisempiä tuotteita.

Jos et vastoin odotuksia löydä oikeaa ratkaisua THERMEXin monista vaihtoehdoista, voimme valmistaa myös täysin toiveidesi mukaan, niin mittojen kuin värienkin osalta.

THERMEX on edelleen 100 % yksityisomistuksessa oleva tanskalainen yritys, jolla on pitkät ja ylpeät perinteet. Tuotteitamme myydään pätevän ja asiantuntevan jälleenmyyntiverkoston kautta koko Suomessa.

THERMEX Scandinavia A/S:n pääkonttori sijaitsee Hjørringissä, Tanskassa. Tanskan lisäksi THERMEX on omalla organisaatiollaan läsnä Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Espanjassa.


THERMEX organisaatio toimii ilmaisun F.I.T mukaan joka tarkoittaa
FLEXIBILITY (JOUSTAVUUS) - INNOVATION (INNOVAATIO) - TRUSTWORTHY (LUOTETTAVA)