Saa kaikki irti Thermex liesituulettimestasi

 

Vinkkejä ja neuvoja

Moottorin ääni​

 

Tehokkaammalla moottorilla on suurempi poistokapasiteetti, mutta se myös tuottaa vastaavasti enemmän ääntä. Voit vähentää ääntä alentamalla moottorin nopeutta. Se myös vähentää ilmamäärää, mutta suurimman osan ruoanlaittoajasta pienin nopeus on riittävä.

Ilman liike ja kanavaäänet

Liikkuva ilma aiheuttaa ääntä. Aivan kuten tuuli puhaltaa, se pitää ääntä, kun se kohtaa vastuksen. Mitä suoremmaksi, mahdollisimman pienellä määrällä mutkia voit tehdä poistokanavan ja mitä suurempi kanava on, jonka läpi ilma kulkee, sitä pienempi ääni on.

Kattoon integroitavien liesituulettimien kohdalla

Muista, että etäisyys keittoalueelta suodattimen pintaan on normaalia pidempi. Tämäntyyppiset liesituulettimet on yleensä varustettu reunaimulla, mikä lisää tehokkuutta. THERMEX suosittelee, että keittotason ja suodattimen välinen etäisyys ei ylitä 3 metriä.

 

Optimaalinen etäisyys

THERMEX suosittelee liesituulettimen asentamista 500-700 mm lieden yläpuolelle. Muista aina ottaa huomioon viranomaisten vaatimukset ja spesifikaatiot liesille ja liesituulettimille.

Vältä imutehon menetystä

90° mutkien käyttö tulee minimoida niin pitkälle kuin mahdollista. Yksi 90˚ mutka aiheuttaa yhtä suuren imutehohäviön kuin yksi metri poistokanavaa. Lyhennä poistokanava aina niin, että asennus on mahdollisimman lyhyt. Mitä pidempi asennus, sitä suurempi painehäviö = pienempi imuteho. Käytä aina suurinta mahdollista poistokanavan halkaisijaa. Jos keittiön liesituulettimessa/moottorissasi on Ø160 liitäntä, käyttämäsi kanavan halkaisijan tulee olla vähintään Ø160 jne. Jos pienennät kanavan halkaisijaa vain yhden koon, se voi vähentää imutehoa jopa 66 %.

 

 

 

Jos vakiosuojaputkeen tarvitaan lisää pituutta, on käytettävä erikoispitkää suojaputkea tai jatkokappaletta

Näissä tapauksissa se on ostettavissa lisävarusteena.

 

 

 

 

 

Joissakin taloissa sisäkatto on kalteva.

THERMEX voi muokata liesituulettimen suojaputken sopivaksi katon kaltevuuteen lisähinnasta.