Vinkkejä ja neuvoja

 

Saa kaikki irti Thermex liesituulettimestasi

Moottorin ääni​

 


Tehokkaammalla moottorilla on suurempi poistokapasiteetti, mutta se myös tuottaa vastaavasti enemmän ääntä. Voit vähentää ääntä alentamalla moottorin nopeutta. Se myös vähentää ilmamäärää, mutta suurimman osan ruoanlaittoajasta pienin nopeus on riittävä.

 

Ilman liike ja kanavaäänet

 

Liikkuva ilma aiheuttaa ääntä. Aivan kuten tuuli puhaltaa, se pitää ääntä, kun se kohtaa vastuksen. Mitä suoremmaksi, mahdollisimman pienellä määrällä mutkia voit tehdä poistokanavan ja mitä suurempi kanava on, jonka läpi ilma kulkee, sitä pienempi ääni on.

Kattoon integroitavien liesituulettimien kohdalla

 

Muista, että etäisyys keittoalueelta suodattimen pintaan on normaalia pidempi. Tämäntyyppiset liesituulettimet on yleensä varustettu reunaimulla, mikä lisää tehokkuutta. THERMEX suosittelee, että keittotason ja suodattimen välinen etäisyys ei ylitä 3 metriä

Optimaalinen etäisyys

 

THERMEX suosittelee liesituulettimen asentamista 500-700 mm lieden yläpuolelle. Muista aina ottaa huomioon viranomaisten vaatimukset ja spesifikaatiot liesille ja liesituulettimille.

Saat merkittäviä energiansäästöä, jos käytät liesituuletinta oikein​

 

Suurimmalla nopeudella toimiva liesituuletin kuluttaa jopa puolitoista kertaa enemmän sähköä kuin pienimmällä nopeudella. Suurin nopeus on itse asiassa tarpeen vain, kun kypsennät tai paistat ruokaa, joka haisee, käryää tai höyryää voimakkaasti. Sulje ikkunat ja käynnistä liesituuletin viisi minuuttia ennen kuin aloitat ruoan laittamisen. Siten luot keittiöön tarvittavan alipaineen. Tämä tarkoittaa sitä, että moottorin ei tarvitse käydä suurimmalla teholla. Pienempi ja kohdistettu imuteho säästää myös lämmityskustannuksissa, koska poistat vähemmän lämmintä ilmaa.

Poista tarpeeton melu

 


THERMEX suosittelee aina kondenssi-ja äänieristetyn poistokanavan käyttöä koko asennuksen matkalta, mikä ehkäisee ääntä ja kosteutta. Jos olet ostanut ulkoisen moottorin ja liesikuvun, joka ohjaa moottoria, voit edullisesti ostaa ja asentaa äänenvaimentimen keittiön liesikuvun ja moottorin väliin. Äänenvaimennin voi entisestään vähentää ilman liikkeestä syntyvien äänien määrää.

(Ota yhteyttä asiakaspalveluun saadaksesi lisätietoja).

Puhtaat rasvasuodattimet toimivat parhaiten

 

Rasvasuodattimet on pidettävä mahdollisimman puhtaina niiden tehokkuuden ylläpitämiseksi. Riippuen siitä, kuinka usein ja millaista ruokaa valmistat, sinun pitäisi puhdistaa metallisuodattimet noin kerran kuukaudessa. Se on myös paljon helpompaa kuin koko keittiön täydellinen siivous.

Noudata aina tuotteesi ohjeita.

Vältä imutehon menetystä

 

90° mutkien käyttö tulee minimoida niin pitkälle kuin mahdollista. Yksi 90˚ mutka aiheuttaa yhtä suuren imutehohäviön kuin yksi metri poistokanavaa. Lyhennä poistokanava aina niin, että asennus on mahdollisimman lyhyt. Mitä pidempi asennus, sitä suurempi painehäviö = pienempi imuteho. Käytä aina suurinta mahdollista poistokanavan halkaisijaa. Jos keittiön liesituulettimessa/moottorissasi on Ø160 liitäntä, käyttämäsi kanavan halkaisijan tulee olla vähintään Ø160 jne. Jos pienennät kanavan halkaisijaa vain yhden koon, se voi vähentää imutehoa jopa 66 %.

 

 

 

Jos vakiosuojaputkeen tarvitaan lisää pituutta, on käytettävä erikoispitkää suojaputkea tai jatkokappaletta

Näissä tapauksissa se on ostettavissa lisävarusteena.

 

 

 

 

 

Joissakin taloissa sisäkatto on kalteva.

THERMEX voi muokata liesituulettimen suojaputken sopivaksi katon kaltevuuteen lisähinnasta.