Päivittäinen käyttö ja huolto

 

Saa kaikki irti Thermex liesituulettimestasi

Luo alipaine keittiöön​

 

Kytke liesituuletin päälle 5 minuuttia ennen ruoanlaiton aloittamista, jotta saat luotua alipaineen keittiöön. Kun ruoanlaitto on valmista, voit vähentää tehoa sopivasti ja antaa liesituulettimen käydä vielä 10-15 minuuttia, jotta ilma puhdistuu täysin.

Voi olla houkuttelevaa avata keittiön ikkuna, mutta älä tee sitä! Se tuhoaa ilmankierron keittiön tuulettimen ympärillä ja estää tuuletinta luomasta alipainetta, jonka pitäisi imeä kosteutta, hajuja ja höyryä keittiöstä ennen kuin ne leviävät muualle kotiin. Tuloilmaa on kuitenkin saatava, esim. venttiilien kautta. Jos olet sytyttänyt samaan aikaan uunin tai takan, joka vaatii palamiseen ilmaa, jätä ikkuna auki tähän huoneeseen.

Säästä sähköä

Suurimmalla nopeudella käyvä tuuletin kuluttaa noin 50 % enemmän energiaa kuin pienimmällä nopeudella käyvä puhallin.

Korkein asetus on tarpeen vain, kun kypsennät tai paistat ruokaa, joka haisee voimakkaasti tai jonka teossa muodostuu runsaasti käryä ja höyryä.

Hyvät ilmanvaihto-olosuhteet

Jos liesituulettimen toiminta ei vaikuta tyydyttävältä, se voi johtua siitä, että poistokanavassa on liikaa mutkia tai poistokanavan halkaisija on liian pieni suhteessa liesituulettimen kapasiteettiin.

Hyvät ilmanvaihto-olosuhteet takaavat tehokkaan toiminnan ja siten pienemmän energiankulutuksen

 

Päivittäinen puhdistus

Pyyhi liesituulettimen pinta ja rasvasuodatin kostealla liinalla jokaisen käyttökerran jälkeen. Tarvitset vain vähän aikaa joka päivä pitääksesi liesituulettimen puhtaana ja tehokkaana.