Suodatin konsepti

 

Hyvä - parempi - Paras​

Ilman kierrättäminen

 

Liesituulettimen tärkein tehtävä on varmistaa, että ruoanlaitossa syntyvä rasva ja hajut poistetaan tehokkaasti keittiöstä. Tämä tehdään perinteisesti poistokanavan avulla, jonka kautta ilma johdetaan ulos talosta. Aktiivihiilisuodattimia käytetään keittiöissä, joissa ei ole mahdollista liittää liesituuletinta poistokanavaan. Sitä voidaan käyttää myös välttämään lämmitetyn ilman poistumista kodin energiankulutuksen pienentämiseksi.

Ilman kierrättämisessä puhdistettu ilma johdetaan takaisin keittiöön. Tämä tehdään perinteisesti käyttämällä aktiivihiilisuodatinta, joka on asennettu liesituulettimen sisään. Ruoanlaitossa syntyvät epäpuhtaudet imetään ensin liesituulettimen rasvasuodattimen läpi, jossa rasvahiukkaset suodatetaan pois.

Ja sitten ilma kulkee aktiivihiilisuodattimen läpi, joka suodattimen sisällä olevan aktiivihiilen avulla sitoo hajun suodattimeen. Ja sitten puhdistettu ilma johdetaan taas keittiöön.

Tämä tehdään eri menetelmin riippuen liesituulettimen tyypistä, johon hiilisuodatin asennetaan. Seinälle asennettavissa liesituulettimissa on yleensä puhallusaukot liesituulettimen suojaputkessa - näiden kautta ilma palautuu keittiöön.

Passiivi- ja matalaenergiatalojen uudisrakentaminen

 

Uusien passiivi- ja matalaenergiatalojen kohdalla ilman kierrättämisestä on erityisesti hyötyä, koska yleensä niissä suuri määrä lämmitettyä ilmaa johdetaan talosta ulos perinteisellä poistokanavalla. Tällä on luonnollisesti negatiivinen vaikutus energiataseeseen, koska joudut myöhemmin lämmittämään vastaavan määrän ilmaa.

 

Samasta syystä näissä kodeissa käytetään yhä enemmän liesituulettimia huonetilaan kierrättävinä, koska rakennusmääräysten energiankulutuksen alentamista koskevia vaatimuksia kiristetään jatkuvasti. Lisäksi uusiin taloihin asennetaan aina ilmanvaihtojärjestelmät, mikä tarkoittaa, että ruoanlaitossa syntyvä kosteus poistetaan lämmöntalteenottojärjestelmän kautta.


 

Hiilisuodattimia on satoja erilaisia malleja - Jotkut asennettaan rasvasuodattimen taakse, toiset moottorin imuaukkoon jne. Tästä syystä markkinoilla on suunnilleen yhtä monta hiilisuodatinta kuin liesituulettimia.

Tämän vuoksi Thermex on lanseerannut uuden suodatinkonseptin. Konsepti koostuu kolmesta erityyppisestä suodattimesta, joita voidaan käyttää kaikissa omalla moottorilla olevissa liesituulettimissa – kaappiin integroitavissa, saarekemalleissa, kattoon integroitavissa, seinälle asennettavissa ja jopa työtasoon integroitavissa liesituulettimissa.

Thermex suodatin -konseptin avulla sinun ei tarvitse miettiä, mikä suodatin sopii sinun liesituulettimeen. Ainoa asia, jota sinun on mietittävä, on haluamasi laatu ja huoltotaso.