Hyvä - parempi - Paras​

 

Suodatin konsepti

Ilman kierrättäminen

Liesituulettimen tärkein tehtävä on varmistaa, että ruoanlaitossa syntyvä rasva ja hajut poistetaan tehokkaasti keittiöstä. Tämä tehdään perinteisesti poistokanavan avulla, jonka kautta ilma johdetaan ulos talosta. Aktiivihiilisuodattimia käytetään keittiöissä, joissa ei ole mahdollista liittää liesituuletinta poistokanavaan. Sitä voidaan käyttää myös välttämään lämmitetyn ilman poistumista kodin energiankulutuksen pienentämiseksi.

Ilman kierrättämisessä puhdistettu ilma johdetaan takaisin keittiöön. Tämä tehdään perinteisesti käyttämällä aktiivihiilisuodatinta, joka on asennettu liesituulettimen sisään. Ruoanlaitossa syntyvät epäpuhtaudet imetään ensin liesituulettimen rasvasuodattimen läpi, jossa rasvahiukkaset suodatetaan pois.

Ja sitten ilma kulkee aktiivihiilisuodattimen läpi, joka suodattimen sisällä olevan aktiivihiilen avulla sitoo hajun suodattimeen. Ja sitten puhdistettu ilma johdetaan taas keittiöön.

Tämä tehdään eri menetelmin riippuen liesituulettimen tyypistä, johon hiilisuodatin asennetaan. Seinälle asennettavissa liesituulettimissa on yleensä puhallusaukot liesituulettimen suojaputkessa - näiden kautta ilma palautuu keittiöön.

Passiivi- ja matalaenergiatalojen uudisrakentaminen

 

Uusien passiivi- ja matalaenergiatalojen kohdalla ilman kierrättämisestä on erityisesti hyötyä, koska yleensä niissä suuri määrä lämmitettyä ilmaa johdetaan talosta ulos perinteisellä poistokanavalla. Tällä on luonnollisesti negatiivinen vaikutus energiataseeseen, koska joudut myöhemmin lämmittämään vastaavan määrän ilmaa.

 

Samasta syystä näissä kodeissa käytetään yhä enemmän liesituulettimia huonetilaan kierrättävinä, koska rakennusmääräysten energiankulutuksen alentamista koskevia vaatimuksia kiristetään jatkuvasti. Lisäksi uusiin taloihin asennetaan aina ilmanvaihtojärjestelmät, mikä tarkoittaa, että ruoanlaitossa syntyvä kosteus poistetaan lämmöntalteenottojärjestelmän kautta.


 

Hiilisuodattimia on satoja erilaisia malleja - Jotkut asennettaan rasvasuodattimen taakse, toiset moottorin imuaukkoon jne. Tästä syystä markkinoilla on suunnilleen yhtä monta hiilisuodatinta kuin liesituulettimia.

Tämän vuoksi Thermex on lanseerannut uuden suodatinkonseptin. Konsepti koostuu kolmesta erityyppisestä suodattimesta, joita voidaan käyttää kaikissa omalla moottorilla olevissa liesituulettimissa – kaappiin integroitavissa, saarekemalleissa, kattoon integroitavissa, seinälle asennettavissa ja jopa työtasoon integroitavissa liesituulettimissa.

Thermex suodatin -konseptin avulla sinun ei tarvitse miettiä, mikä suodatin sopii sinun liesituulettimeen. Ainoa asia, jota sinun on mietittävä, on haluamasi laatu ja huoltotaso.

Hyvä – Carbon Flex -suodatin

 

Carbon Flex -suodattimen muotoilu tarkoittaa, että suodattimen läpi kulkevassa ilmavirtauksessa on erittäin pieni painehäviö. Tyypillisesti korkea suodatusteho tarkoittaa myös erittäin suurta painehäviötä, koska menetelmänä korkean tehon saavuttamiseksi on ollut laittaa suodattimeen paksumpi kerros aktiivihiiltä. Suuri painehäviö tarkoittaa, että liesituuletin ei pysty hyödyntämään täysimääräisesti imutehoaan. Carbon Flex -suodattimen sylinterimäisen rakenteen ansiosta suodatuspinta on huomattavasti suurempi, ja näin saat molempien maailmojen parhaat puolet. Korkea hyötysuhde ja pieni painehäviö.

Lisäksi Carbon Flex -suodattimen käyttöikä on täydet 2 vuotta. Toisin kuin perinteinen hiilisuodatin, joka on vaihdettava 2-3 kertaa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että se on myös halvempaa huoltaa verrattuna perinteisiin hiilisuodattimiin, ja sinun ei myöskään tarvitse kamppailla saadaksesi käsiisi oikean liesituulettimen suodattimen.

Ja kun 2 vuotta on kulunut, sinun ei tarvitse ostaa uutta Carbon Flex -suodatinta. Voit ostaa täyttöpakkauksen aktiivihiiltä. Suodatin avataan ruuvimeisselillä ja vanha hiili voidaan kaataa suodattimesta ja korvata uudella hiilellä. Ja näin suodatin toimii jälleen seuraavat 2 vuotta. Melko yksinkertaista ja kestävää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parempi – Mini Plasmex

 

Thermex Mini Plasmex on plasmasuodatin, joka puhdistaa erittäin tehokkaasti suodattimen läpi kulkeutuvan ilman. Plasmasuodattimet puhdistavat ilman huomattavasti eri tavalla kuin tavalliset hiilisuodattimet. Kun likainen ilma tulee suodattimeen, ilmahiukkaset latautuvat elektronisesti, jotta hiilisuodatinosa suodattaa hajun helpommin pois. Tämä antaa sinulle jopa 85 % tehokkuuden Thermex Mini Plasmexilla. Tämä on paljon suurempi kuin tavallisella hiilisuodattimella. Siksi on myös uraauurtavaa, että Thermex voi nyt esitellä Mini Plasmexin varsin edulliseen hintaan suhteessa toimivuuteen, tehokkuuteen ja ylläpitoon.

Plasmex -suodatinratkaisu on vielä monelle tuntematon, mutta Thermex esitteli konseptin ensimmäisten joukossa markkinoilla, ja vuodesta 2017 lähtien sillä on ollut paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Tämä johtuu osittain siitä, että verrattuna perinteiseen hiilisuodattimeen, Mini Plasmex on viiden vuoden aikana huomattavasti halvempi, juuri siksi, että sitä ei tarvitse vaihtaa. Mini Plasmexin käyttöikä on jopa 5 vuotta. Jos aiemmin jouduit vaihtamaan hiilisuodattimen 10-15 kertaa samassa ajassa perinteisellä hiilisuodattimella, Mini Plasmexin ostaminen kannattaa helposti. Rahansäästön lisäksi säästät myös liesituulettimen suodattimen vaihdon vaivaa ja saat myös paljon paremman suodatuksen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paras – Plasmex-suodatin I ja II​

 

Thermex Plasmex -suodatin on markkinoiden paras suodatusratkaisu liesituulettimiin. Pitkä käyttöikä, erittäin korkea hyötysuhde, ei huoltoa ja huippulaatua.

Thermex Plasmex -suodatinta ei voi edes verrata perinteiseen hiilisuodattimeen. Tehokkuus on aivan omaa luokkaansa: jopa 96,50 % ilman epäpuhtauksista puhdistetaan, kun ilma kulkee suodattimen läpi. Kuten Mini Plasmexissa, suodatin toimii lataamalla ilmahiukkaset elektronisesti, mikä tarkoittaa, että haju suodattuu suodattimessa kunnolla ja tehokkaasti. Ilman puhdistamisen lisäksi hajuista myös bakteerit, savu ja muut epäpuhtaudet suodatetaan pois. Teknologiaa käytetään myös edistyneimmissä ilmanpuhdistimissa muun muassa kaikkien allergikoiden iloksi.

Suodatin on kytkettävä pistorasiaan toimiakseen, ja havaitsee, kun liesituulettimen ilmavirtaus käynnistyy ja aloittaa suodatuksen. Valmiustilan kulutus on vain 0,5 W ja käytössä vain 10 W. Toisin sanoen, ei vaikutusta sähkölaskuusi.

 

Plasmex-suodattimen käyttöikä on 10 vuotta. Joten kun olet ostanut ja asentanut suodattimen, sinun ei tarvitse enää ihmetellä sitä. Suodatin on itsepuhdistuva eikä vaadi huoltoa. Juuri tästä syystä Thermex Plasmex -suodattimen ostaminen on pitkällä aikavälillä erittäin hyvä investointi. Tyypilliset kulut tavallisilla hiilisuodattimilla ovat yleensä vähintään 100 euroa vuodessa. Jos tähän lisätään paljon alhaisempi hyötysuhde ja varsinkin se, että ne on vaihdettava 20-30 kertaa saman ajanjakson aikana, edut puhuvat puolestaan.

Plasmex -suodatin on saatavana kahdessa eri versiossa. Plasmex -suodatin I, joka on tavallinen sylinterimäinen plasmasuodatin. Tätä käytetään tyypillisesti seinälle asennettavissa, kaappiin integroitavissa ja saarekkeeseen ripustettavissa liesituulettimissa. Tälle suodattimelle Thermex tarjoaa laajan valikoiman asennuskoteloita Plasmex -suodattimen asentamiseen. Kotelo ja suodatin voidaan esimerkiksi integroida yläkaappiin.

Lisäksi tarjolla on Thermex Plasmex suodatin II, joka on plasmasuodattimiemme litteä versio. Tämä suodatin sopii erityisen hyvin tiloihin, joissa tilaa on rajoitetusti. Tämä pätee yleensä keittiön liesituulettimille, jotka on integroitu kattoon tai työtasoon. Tämäntyyppiset liesituulettimet ovat yleistymässä, mutta usein katossa tai alasokkelissa on tilanpuutetta. Tämä ongelma ratkaistaan ​​Thermex Plasmex II:n avulla.